investeringsfastighet.se: Investeringsfastighet i Uppsala

Investeringsfastighet i Uppsala

Om Uppsala Uppsala är Sveriges fjärde största stad med drygt 150 000 invånare. Totalt har Uppsala Kommun drygt 210 000 invånare. Svenska Kyrkan har en ärkebiskop i Uppsala och gör därmed Uppsala till Sveriges kyrkliga centrum. Uppsala Universitet grundades år 1477 och är Skandinaviens äldsta lärosäte för högre utbildning. Universitet har drygt 45 000 studenter vilket genomsyrar alla stadens verksamheter. Fyrisån, Uppsala Slott och Uppsala Domkyrka är utmärkande sevärdigheter för staden. I centrala Uppsala finns det många shoppinggallerior, exempel på några är Forumgallerian, S:t Per-gallerian och Svavagallerian. Uppsala är också känd för sitt bandylag IK Sirius.
Uppsala Näringsliv Som tidigare nämnt präglas Uppsala stad av universitetet och näringslivet är inget undantag. Idag har universitet över 30 000 studenter och 6 500 anställda. Mellan mitten av 1800-talet och mitten av 1900-talet var Uppsala en riktig industristad. Betydelsefulla industrier från den tiden har idag antingen flyttat till andra städer eller lagts ner. Några av de större aktiva företag i Uppsala är bland annad GE Healthcare, Lindvalls kaffe, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. Uppsala kommun är också en stor arbetsgivare i länet.
Uppsalas Geografi Med bra kommunikationer och närhet till flera andra städer, såsom Stockholm, Enköping, Tierp och Norrtälje, är det många som pendlar till och från Uppsala dagligen. Antalet personer som pendlar till Uppsala stad är ungefär 20 000 och ut från Uppsala stad är drygt 22 000 personer. Med E4:an, välutvecklad järnvägstrafik och flera bussförbindelser är det inte svårt att förstå att många väljer att pendla.
Uppsala Universitet Uppsala Universitet är Nordens äldsta universitet och grundades år 1477. Fördelat på nio olika fakulteter finns det idag 24 000 helårsstudentet. Som student kan man välja mellan 140 olika program och över 2000 kurser. Kända alumner från Uppsala universitet är många, 15 nobelpristagare, 14 statsministrar och över 50 ledamöter Svenska Akademin. Dessutom präglas universitetet av ett starkt studentliv med 13 olika studentnationer, hundratals studentföreningar och studentkårer. Flera studenttraditioner härstammar från Uppsala, bland annat den klassiska studentmössan och den akademiska kvarten.
Värt att besöka Uppsala Domkyrka Uppsala Universitet Uppsala Slott Uppsala Högar Upplandsmuseet
Länkar om Uppsala

Om Uppsala på Wikipedia

Karta över Uppsala

Uppsala Kommun

Uppsala Universitet

Facebook-sida för kontorslokaler i Uppsala

Facebook-sida för butikslokaler i Uppsala

En investeringsfastighet fungerar som en fastighet som man placerar pengar i, oftast i vinstsyfte. Att investera i en fastighet är ett stort beslut och därför är det vitkigt att man hittar en fastighet med potential. För en bra fastighetsinvestering är det viktigt att fastigheten har ett bra läge och att man är säker på i vilket syfte fastigheten ska användas, tex för hyrsbostäder eller kontor. Det är många olika bitar som man måste ha i åtanke för att investeringen ska ge bra avkastning över en längre tid. Kom ihåg att en investing i en fastighet oftast kräver både lån och stora kontantbelopp. Är du intresserad av att investera i en fastighet, påbörja din sökning av fastigheter genom att klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Karlstad Växjö »